De Oorsprong

 1. Reserveringsaanvraag De Oorsprong
  Stuur een vrijblijvende aanvraag naar , Sint Nicolaasga
  Aankomst:
  Vertrek:
  Aantal personen:
  Voornaam:
  Achternaam:
  Geslacht:

  Man Vrouw

  Adres:
  Plaats:
  Postcode:
  Land:
  Email:
  Bevestig email:
  Telefoon
  Vraag / opmerking
  Veiligheidscode


De Oorsprong

Ideale ligging in Friesland


Door de prachtige ligging in het bos en nabij watersport gebied, is Hotel De Oorsprong in Sint Nicolaasga een ideale gelegenheid om eens aan de dagelijkse drukte te ontsnappen, en te genieten van rust en natuur. Met leuke dorpjes en stadjes als Joure, Langweer, Lemmer, Sneek, Sloten en Balk op nog geen kwartier afstand hoeft u zich in deze prachtige omgeving niet te vervelen. De rijke historie komt terug in de vele musea en bezienswaardigheden.


Actief in Friesland


Voor de actieve vakantieganger heeft dit populaire hotel in Friesland diverse gratis wandel- en fietsroutes beschikbaar, daarnaast is er een schitterende 18 holes golfbaan of een binnen- en buiten zwembad met golfslagbad op nog geen 5 km van Hotel De Oorsprong.


Vergaderen in Friese rust


Niet alleen voor de recreant is dit typisch Friese hotel een ideale plaats om eens een paar dagen tot rust te komen……ook voor het bedrijfsleven heeft Hotel De Oorsprong alles in huis om uw vergadering, cursus, workshop, of bedrijfstraining tot een succes te maken. Want zeg nu zelf, nieuwe ideeën en beslissingen komen toch veel makkelijker tot stand in een rustige ontspannen omgeving.


Een stukje geschiedenis…….


Het karakteristieke gebouw van Hotel De Oorsprong in Sint Nicolaasga ademt de sfeer van lang vervlogen dagen waarin het Friese paardenras centraal stond. In 1884 werd door Jhr. Cornelis van Eysinga en Jhr. Vegilin van Claerbergen de “Vereniging tot veredeling van het Friese paardenras in Doniawerstal” opgericht. De eerste aankoop was een Friese stamboek hengst, genaamd Graaf Adolf 21. Deze aankoop werd in 1885 gevolgd door de oprichting van Stoeterij “de Oorsprong”. Doel was het behouden van het met uitsterven bedreigde Friese paardenras. Na enkele andere functies is uiteindelijk het gebouw enkele jaren geleden -na een grondige verbouwing- in gebruik genomen als hotel en heeft het zijn oorspronkelijk naam “de Oorsprong” weer teruggekregen.


Oant sjen yn ‘de Oorsprong’


badkamer
 slaapplaatsen
€0,00   per De Oorsprong
Huisterheide 7
8521 NC Sint Nicolaasga
Telefoon: 0513-432662
Terug naar overzicht