Arrangementen


Expositie Tafelschilderijen en collages van Olivier Julia

Expositie duurt van 16 juli t/m 27 juli 2013

Galeriehouder Peter Bax ontwikkelde enige tijd gelden, samen met Triple E lichtgewicht meubilair, het tafelschilderij. Inklapbare tafels, die nadat ze van kunst zijn voorzien en afgewerkt met  een kunststof toplaag, als schilderij aan de wand kunnen hangen. Een origineel en voor zover bekend nieuw fenomeen waarvoor de galeriehouder kunstenaars uit ‘zijn stal’ benadert om hiervoor een speciaal schilderij te maken. Iedere tafel is dus een uniek exemplaar. Uiteraard zijn de tafelschilderijen te koop waarbij de prijzen variëren. Dit heeft te maken met de prijzen die kunstenaars normaliter voor hun werken vragen. Inmiddels beschikt de galerie over een kleine collectie schilderijtafels, allen van verschillende kunstenaars, waarmee van 16 juli tot en met 27 juli een kortstondige expositie is ingericht. Kunstenaars van wie er een tafelschilderij in de expositie hangt zijn onder andere Jacobus Dijkstra, Theo Koster, Arthur Bernard, Adri de Fluiter en Sikko Mulder.
Deze bijzondere tafel-expositie vindt plaats in combinatie met werken van Olivier Julia uit de collectie van Wim Vromans, welke zich in zijn geheel in onze galerie bevindt.
De van oorsprong Franse kunstenaar Olivier Julia maakt moderne minimalistische objecten, sobere grafiek, monumentale tekeningen en kleurrijke panelen.
Julia: `Ik ben opgegroeid in Corbère in Zuid-Frankrijk. Aansluitend heb ik mijn opleiding tot grafisch kunstenaar voltooid aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Mijn sobere grafiek en monumentale tekeningen kenmerken zich door genuanceerde grijzen en diepe zwarttinten. Mijn panelen, kleuretsen en houtdrukken zijn opgebouwd uit over elkaar aangebrachte lagen. Juist in hun transparantie beïnvloeden ze elkaar. Sterker nog: ze vullen elkaar aan tot steeds verder verzadigde maar altijd warme kleurvlakken. Ik hou van het subtiele spel van ‘open en gesloten’, van ‘verticaal en horizontaal’, van ‘licht en donker’ en van ruimtelijkheid en ruimte.´ De werken van Julia zijn te koop maar circuleren tevens in de uitleencollectie van de galerie.

 

Te boeken bij:
Bax Kunst
Singel 82
8601 AM Sneek
Telefoon: 0515 422772

Terug naar overzicht

do, 27 december 2018

Barre Krystkuier

do, 27 december 2018