Arrangementen


Expositie Lydia de Jonge - Els Slot

Expositie schilderijen van Lydia de Jonge gecombineerd met bronzen beelden van Els Slot in Galerie Peter Bax

In Galerie Peter Bax aan de Singel te Sneek vindt van 7 december tot en met 18 januari 2014 een nieuwe expositie plaats met schilderijen van Lydia de Jonge en bronzen beelden van Els Slot. De expositie start zaterdag 7 december met een inloopdag van 10.00 – 17.00 uur. In de namiddag wordt de inloopdag opgeluisterd met muziek gespeeld door studenten van het Kunstencentrum Atrium. Iedereen is hierbij van harte welkom, ook zonder uitnodiging.

Lydia de Jonge, geboren in 1952 te Borculo, volgde haar opleiding aan de Academie voor Kunst en Industriële Vormgeving te Enschede. Ze volgde teken- en schilderlessen van onder andere Johan Haanstra, Reinier Lucassen en Sipke Huismans. In 1980 studeerde zij af bij Hans Ebeling en Ernst Vijlbrief.
Zij heeft door de jaren heen een expressionistische stijl van schilderen ontwikkeld die gebaseerd is op de werkelijkheid, visuele indrukken, stemmingen en herinneringen die ze omzet in haar eigen realiteit. Ook laat zij zich inspireren door haar verre reizen naar o.a. Brazilië en veelvuldig naar de Nederlandse Antillen (Bonaire).
Lydia de Jonge is in Galerie Peter Bax en zeker bij een groot aantal Kunstuitleencliënten geen onbekend talent. Al sinds de oprichting van de Galerie circuleren er een groot aantal werken van haar in de collectie.
In 2009 verhuisde zij van Amsterdam, waar zij haar eigen Galerie Jan Steen bestierde, naar Winterswijk alwaar Lydia in 2012 de Galerie Jan Steen heeft heropend.
Uiteraard heeft de oorverdovende stilte in haar nieuwe woonomgeving, met zijn glooiende landschappen, bossen, veengebieden en boerderijen gezorgd voor de nodige inspiratie voor haar meest recente werk.

De mede exposant Els Slot komt uit Haarlem. Zij is geboren op 26 november 1945 te Amsterdam. Het beeldend bezig zijn is haar hele leven in allerlei vormen belangrijk voor haar geweest. Haar opleiding is een klassieke. Zij kreeg lessen en adviezen van beeldhouwers gedurende zeven jaren. Haar leermeesters waren Gerrit van Ee en Job Goldenbelt.
Vanaf 1985 maakt zij beelden in brons. Ook is zij actief geweest in de disciplines keramiek en schilderen in olieverf en acryl. Nu is Els vrijwel uitsluitend bezig met het maken van geabstraheerd figuratief en abstract werk dat in brons wordt uitgevoerd.
Wat haar steeds weer boeit en bezig houdt is het positieve (de schoonheid) in de mens in al zijn of haar vormen. Vaak ontstaat zo een boeiende zoektocht naar harmonie en evenwicht. “Die dagelijkse werkelijkheid, dat is mijn inspiratie bron”, aldus Slot. Haar indrukken en ervaringen worden vertaald in bronzen beelden.
De vormen en sculpturen zijn zowel geabstraheerd figuratief als abstract. De stilering, gladde afwerking en levendige patina’s zorgen voor warme beelden met een hoog aaibaarheids gehalte. De beelden zijn soms ritmisch vaak verstild, maar nodigen altijd uit om aangeraakt te worden.

Meet & Greet
De laatste expositiedag vindt er weer een Meet & Greet plaats, waarbij gegeten kan worden met de kunstenaars aan tafel. Hiervoor dienen geïnteresseerden zich aan te melden.

 

Te boeken bij:
Bax Kunst
Singel 82
8601 AM Sneek
Telefoon: 0515 422772

Terug naar overzicht

do, 27 december 2018

Barre Krystkuier

do, 27 december 2018