Arrangementen


Expositie Jeroen Deen & Peter R. Hein bij Bax Kunst

BRONZEN BEELDEN EN EEN ANDERE KIJK OP SNEEK : NIEUWE EXPOSITIE BIJ BAX KUNST

Van zaterdag 15 augustus t/m 26 september 2015 is er bij Galerie Bax Kunst een nieuwe expositie bestaande uit grafische tekeningen van Jeroen Deen in combinatie met bronzen beelden van Peter Hein.

Sneek, maar dan anders bekeken

Jeroen Deen (1972) komt uit Sneek en studeerde aan de Kunstacademie Kampen (CABK) in de richting illustratie. Tegenwoordig werkt hij als zelfstandig grafisch ontwerper. “En als mooie-dingen-bedenker,” aldus Deen. Uit enthousiasme van Jeroen Deen en galeriehouders Redmer en Peter Bax ontstond het idee om deze expositie samen te stellen nadat hij eerder een werk exposeerde in de expositie “400 jaar Waterpoort”.
De kunstenaar vertelt over zijn bijzondere creaties, die de kijker een hele andere blik op de stad geven: “Over mijn werk? Ik vind het leuk om mensen dingen te laten zien, vooral de dingen die in eerste instantie niet interessant lijken. Ik kan genieten van 'het moment' - het vluchtige - en kan daar ook sentimenteel van worden als het voorbij is.”
Deze momenten legt Deen vervolgens graag vast in beeld. Hiervoor maakt hij ook veel gebruik van zijn mobiele telefoon en Social Media. “Eigenlijk zijn het allemaal snapshots van momenten - nu vertaald naar een grafische tekening. Alle beelden zijn in en om Sneek gemaakt, of met Sneek in de rug (zie Goënga),” besluit de grafisch kunstenaar.

Bronzen beelden

Peter Hein (1939) is al meer dan 40 jaar actief in de beeldende kunst. Aanvankelijk vooral met tweedimensionaalwerk in de vorm van tekeningen en schilderijen. Door goed te kijken, veel te lezen en veel te experimenteren maakte hij zich als autodidact allerlei technieken eigen.

Al spoedig ontstond ook ruimtelijk werk: toen nog 'Jutkunst', geassembleerd van prachtige 'rommel', gevonden langs de Waal, in afvalbergen van oud-ijzerhandels en bij ‘brocantes' in Frankrijk en Italië.
Vanaf 1975 maakt Hein bronzen beelden. “De weg werd me gewezen door de Noord-Limburgse beeldhouwer en docent aan de Bossche academie, Peter Roovers en de Gelderse beeldhouwer Jan van Meurs. In het begin tamelijk statische beelden, maar geleidelijk ontstond beweging: figuren die balanceren, zoeken, klimmen naar grote hoogten. Ladders, steigers en wielen werden hun entourage. In de kern ben ik - ook in 3D - eigenlijk een tekenaar gebleven. Ik zie mijn beelden als 'tekeningen in de ruimte’, maar dan getekend in brons,” aldus de kunstenaar.
Naast figuratief werk zijn er abstracte bronzen beelden. Ze worden niet gemaakt op basis van was, maar op basis van natuurlijke groeivormen, zoals stengels van berenklauw en andere materialen. Licht, luchtig, ijl, rank, sierlijk zijn de sleutelwoorden die van toepassing zijn op veel van het werk van Peter Hein, die werken exposeerde en verkocht in binnen- en buitenland.

Meet & Greet

Op 25 september vanaf ca. 18.00 uur, is er een Meet & Greet met de exposerende kunstenaars aan tafel. Het is slechts voor een klein gezelschap mogelijk hieraan deel te nemen. U kunt dan, in een ongedwongen sfeer en zonder verplichtingen, samen met hen genieten van een meergangen diner. Een bijzondere, avondvullende ervaring. Voor meer informatie over dit concept kunt u contact opnemen met de galerie of een bezoek brengen aan de website www.baxkunst.nl

De expositie duurt t/m 25 september 2015.

 

Te boeken bij:
Bax Kunst
Singel 82
8601 AM Sneek
Telefoon: 0515 422772

Terug naar overzicht

do, 21 december 2017

The Black Atlantic - Somnium

The Black Atlantic - Somnium

do, 21 december 2017

Lees Meer

za, 23 december 2017

Kerst met De Kast & Special Guest

Kerst met De Kast & Special Guest

za, 23 december 2017

Lees Meer

za, 23 december 2017

Wishful Singing - It's beginning to look a lot...

Wishful Singing - It's beginning to look a lot...

za, 23 december 2017

Lees Meer