Het Nationaal Modelspoor Museum

Station Sneek Centraal 1
8601 GM Sneek   Sneek

Lieuwe Ferwerda (Rotterdam 1925) is werkzaam geweest als ondernemer en bevrachter in de binnenvaart. Al vroeg ontwikkelde Lieuwe een bijzondere belangstelling voor het spoor en verzamelde een uitgebreide collectie modeltreinen van Märklin. De volgende stap was het zelf gaan bouwen van modellen. Reeds in de jaren 50 werd een binnenvaartlichter op stapel gezet. Vanaf de jaren 60 wordt de hobby professioneel van opzet en in ruim veertig jaar ontstaat een unieke collectie modellen van het materieel van de Nederlandse Spoorwegen. Niet alleen prachtige locomotieven en wagens, maar ook complete treinstellen waaronder de Blokkendoos, stationsgebouwen, seinhuizen en baanwachtershuisjes. Dit alles in een kwaliteit die nog niet eerder in de Nederlandse modelwereld vertoond was. Inmiddels is de Ferwerda collectie voor een groot publiek te bewonderen in het Nationaal Modelspoor Museum.
Openingstijden
Maandag Gesloten Dinsdag-Zondag 13:00 tot 17:00

wo, 21 maart 2018

Sociaal café Lemmer

wo, 21 maart 2018

Het sociaal café is iedere week geopend voor iedereen die het leuk vindt om andere mensen uit het dorp of omliggende dorpen te ontmoeten. Het gemoedelijke, iedereen kan ...

Lees Meer

wo, 21 maart 2018

Sociaal café St. Nicolaasga

wo, 21 maart 2018

Het sociaal café is iedere week geopend voor iedereen die het leuk vindt ...

Lees Meer

do, 22 maart 2018

filmhuis Joure

do, 22 maart 2018

Filmhuis Joure organiseert tweewekelijks filmavonden in zalencentrum 't Haske in de categorieën drama, actie/thriller, docu, romantiek, comedy, muziek.
Reserveren is ...

Lees Meer