Het Nationaal Modelspoor Museum

Station Sneek Centraal 1
8601 GM Sneek   Sneek

Lieuwe Ferwerda (Rotterdam 1925) is werkzaam geweest als ondernemer en bevrachter in de binnenvaart. Al vroeg ontwikkelde Lieuwe een bijzondere belangstelling voor het spoor en verzamelde een uitgebreide collectie modeltreinen van Märklin. De volgende stap was het zelf gaan bouwen van modellen. Reeds in de jaren 50 werd een binnenvaartlichter op stapel gezet. Vanaf de jaren 60 wordt de hobby professioneel van opzet en in ruim veertig jaar ontstaat een unieke collectie modellen van het materieel van de Nederlandse Spoorwegen. Niet alleen prachtige locomotieven en wagens, maar ook complete treinstellen waaronder de Blokkendoos, stationsgebouwen, seinhuizen en baanwachtershuisjes. Dit alles in een kwaliteit die nog niet eerder in de Nederlandse modelwereld vertoond was. Inmiddels is de Ferwerda collectie voor een groot publiek te bewonderen in het Nationaal Modelspoor Museum.
Openingstijden
Maandag Gesloten Dinsdag-Zondag 13:00 tot 17:00

vr, 05 oktober 2018

Minifestivals

vr, 05 oktober 2018

Je wist al dat de Oldehove in 2018 een spectaculair projectiescherm is? Dat mag gevierd worden! Daarom organiseren Lân fan taal en Explore the North rond de ...

Lees Meer

za, 06 oktober 2018

Sneeker Dweildag

za, 06 oktober 2018

Sneeker Dweildag met medewerking van 30 dweilkappellen strijden in Sneek om de Eer in de leutklasse en de wedstrijdklasse.

De dweilkapellen, komende uit Den Helder tot aan ...

Lees Meer

ma, 08 oktober 2018

Lezing 'Ontstaansgeschiedenis

ma, 08 oktober 2018