TIP Fryslan

Deelnemers login

Visie op recreatie en gastvrijheid.
Momenteel is er in de provincie Fryslan veel discussie over de vraag hoe er middels informatievoorziening een bijdrage kan worden geleverd aan de gastvrijheidsbeleving van de recreant.
TIP Fryslan is hierin een onafhankelijke speler, die op basis van een economisch verdien model ondersteunt door het bedrijfsleven een nieuw concept in de markt plaatst.
TIP Fryslan stelt zich tot doel om binnen afzienbare tijd in de gehele recreatie regio binnen de provincie in alle belangrijke plaatsen een TIP vestiging te realiseren op basis van het Store-in-Store principe.
Het belang van de aanwezigheid van een laagdrempelig informatiecentrum ligt in het feit dat een meerderheid van de recreant die de regio bezoekt waarde hecht aan een persoonlijk advies en tastbare informatie.
Centraal in onze dienstverlening staat de kosteloze dienstbaarheid aan de recreant, en drie hoofdaktiviteiten waarmee de recreant wordt bereikt en bedient:

Vanuit deze gegevens werken wij aan de dienstbaarheid en bieden wij informatie die afgestemd is op de behoefte van de bezoeker van de regio.
Momenteel werken wij hard aan de uitbreiding van het aantal vestigingen.

Graag stellen wij ons aan u voor,
Midden in het centrum, centraal gelegen tussen de Waterpoort en het hart van Sneek is ons informatiepunt gevestigd aan het Grootzand 46. Ook onze store-in-store vestiging in Makkum is centraal gelegen in het oude stad centrum aan de markt. Hier ontvangen wij dagelijks vele bezoekers die bij ons alle informatie kunnen krijgen over wat er in Friesland, en in het bijzonder, in de vakantieregio te doen is.
In onze informatiecentra is er ruimte voor alle musea, non-profit evenementen en regionale bedrijven uit de toeristische sector om zich te presenteren. Daarnaast kunnen bezoekers bij TIP terecht voor souvenirs en arrangementen.
De Tip vestigingen kennen ruime openingstijden , en zijn uitgebreid tot een volwaardig informatiecentrum voor de recreant.
In en om het centrum van de TIP vestigingen zijn wij vanaf de verschillende looproutes, door middel van duidelijke bewegwijzering vindbaar, de bezoeker wordt op veel punten geattendeerd op de aanwezigheid van het informatiepunt. Hierdoor bedienen wij dagelijks vele toeristen die in de TIP vestigingen worden ontvangen.

Het belang van ons informatiecentrum
De Regio heeft door haar centrale ligging en grote aantallen bezoekers een belangrijke functie voor de provincie en het watersporttoerisme in het algemeen.
De aanwezigheid van een professionele informatiepunten dragen bij aan de bekendheid van tal van bedrijven, musea en evenementen waarnaar de bezoeker op zoek is. De TIP vestigigen dragen tevens bij aan een goede service binnen de regio en verhogen de mate van tevredenheid en gastvrijheidsbeleving bij de bezoeker.
Onze medewerkers staan de bezoeker van de de TIP Punten in verschillende talen te woord, en zullen als een goed gastvrouw/heer optreden, namens TIP Fryslan en de gepresenteerde bedrijven en instellingen.

Hoe werken wij
“TIP Fryslan stelt zich op als onafhankelijk informatieverstrekker aan de consument.”
Dit houdt in dat wij de bezoeker van de informatiecentra zonder enige voorkeur en uitsluitend op de informatiebehoefte van de bezoeker informeren. Binnen het informatiecentra hebben wij een kosteloze presentatie van:

Naast een presentatie in de informatiecentra kunt u bij TIP Fryslan gebruik maken van een digitale presentatie op onze websites.
Hiervoor bieden wij u de gelegenheid uw onderneming en of activiteit te plaatsen onder een rubriek en of thema.
De websites die momenteel onder TIP Fryslan vallen waar u kunt worden opgenomen zijn :

Zomer Info Magazine, ons nieuwste product

Wij presenteren, nog voordat het toeristenseizoen in al zijn hevigheid losbarst, de eerste editie van het Zomer Info Magazine, een 100 pagina’s dik full colour magazine dat boordevol informatie staat over Midden en Zuidwest Friesland. In het gratis Zomer Info Magazine staat de beleving van de toerist centraal.
Het blad kent dan ook, naast een aantal algemene informatiepagina’s, vijf belangrijke katernen:

Waterpret: voor de watersporters in de breedste zin van het woord, waarin alle aspecten van het Friese Meren landschap en de ‘Parels langs de IJsselmeerkust’ aan bod komen. Van wakeboarden, via kitesurfen en zeilen tot sloepvaren.
Greide, Bos en Wolken: met informatie voor fietsers en wandelaars
Fries erfgoed: voor de liefhebbers van cultureel erfgoed met bezienswaardigheden in het gebied, zoals historische stadskernen en musea
Shoppen, Smullen, Stappen: Informatie over winkelgebieden, aanbevelenswaardige restaurantjes, gelegenheden waar je een wijntje gedronken moet hebben etc. De inwendige mens zeg maar.
Doge jo wol: De Friezen zijn best wel een ‘apart volkje’ voor mensen die voor het eerst in Friesland ‘over de vloer’ komen. Als je een beetje moeite doet om de Fries te begrijpen en het presteert om zelfs een mondjevol Fries tegen hem of haar te praten, dan gaat het hart van de Friezen open. Dus een ‘Lyts Frysk Wurdboek’ , anekdotes, leuke eigenaardigheden, typisch Fries.
Het magazine wordt gratis verstrekt aan toeristen en in een oplage van enkele tienduizenden exemplaren verspreid onder hotels, campings, bungalowparken, jachthavens en recreatiepunten in de zuidwesthoek. Wij willen met de uitgifte van het gratis full colour magazine met zo’n 100 pagina’s informatie een bijdrage leveren aan de gastvrijheidsbeleving van de bezoeker van Fryslan, en verwachten met het inspirerende magazine veel recreanten te voorzien van een nuttige vraagbaak over ‘wat te doen’ in de vakantie.

Het magazine wordt bewust kosteloos aan de doelgroep aangeboden om een zo groot mogelijk bereik te krijgen onder de recreanten in Friesland. Momenteel wordt er in samenwerking met een professioneel team hard gewerkt aan de afronding van het magazine, en de verwachting is dat het Zomer Info Magazine voor aanvang van de zomervakantie in de gehele zuidwesthoek kosteloos verkrijgbaar is.
In deze uitgave kunt u uw bedrijf of activiteit op laten nemen, en de recreant in een hoge mate van attentiewaarde bereiken.

Bent u geïnteresseerd om uw bedrijf via onze informatiecentra of media onder de aandacht te brengen van uw doelgroep ?
Uiteraard gaan wij graag geheel vrijblijvend een gesprek met u aan om de verschillende mogelijkheden en het succes van onze formule met u te bespreken.
U kunt hiervoor contact met ons opnemen middels :

Telefoon : 0515 430034
E-mail : sales@tipfryslan.eu
kantoor :Grootzand 46 Sneek

Met vriendelijke groet,

TIP Fryslan, de nieuwe standaard.

Aanmelden als deelnemer:
(E-mail)

Straat
Nummer
Postcode
Plaats
Telefoon