Winkelen


Pottenbakkerij Kunst en zn.

Pottenbakkerij Kunst » Fries aardewerk

In het centrum van het Friese stadje Workum is in een fraai gerestaureerd pand sinds 1971 Pottenbakkerij Kunst gevestigd.


Na jarenlang voor verschillende Friese aardewerk fabrieken te hebben gewerkt, begint Lammert Kunst in deze voormalige broodbakkerij zijn eigen pottenbakkerij. In het familiebedrijf zijn momenteel Douwe en Wiebren Kunst werkzaam. Geheel volgens traditie en ambachtelijke wijze wordt hier Fries aardewerk vervaardigd.


Aardewerk beschilderen  Kerfsnee Snijwerk


Fries aardewerk producten

In de Friese pottenbakkerij worden aardewerk wandborden, tegels en vazen in het atelier beschilderd met vele traditionele aardewerk ontwerpen. Daarnaast worden ook nieuwe wegen bewandeld: aardewerk wandborden en presenteerschalen met een eigentijdse decoratie, passend bij ieder interieur.


Sinds 2 jaar wordt in ons atelier het bekende Fries kerfsnee aardewerk vervaardigd. Het traditionele aardewerk dreigde geheel te verdwijnen na het sluiten van de laatste ateliers die nog typisch kerfsnee aardewerk produceerden. Na een leerproces van enkele jaren hebben wij dit eeuwenoud Fries kerfsnee aardewerk weer in productie genomen.


De winkel van Pottenbakkerij Kunst bevat verder een zeer uitgebreid collectie aardewerk en kerfsnee aardewerk. Het staat u altijd vrij eens te komen kijken en/of vragen te stellen. Misschien heeft u zelf ideeën voor een aardewerk product? Pottenbakkerij Kunst maakt ook speciale aardewerk producten in opdracht.


De website van Pottenbakkerij Kunst bevat een uitgebreide catalogus (producten) met vele diverse soorten aardewerk, en zo ook een categorie met onze kerfsnee aardewerk. Voor vragen over deze aardewerk producten kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen via e-mail info@kunstaardewerk.nl of telefonisch op nummer 0515 54 1926.

Begine 9-11
8711 BG Workum
Telefoon: 0515-541926

Terug naar overzicht

do, 01 januari 1970

do, 01 januari 1970

Lees Meer